+31 6 11493013

Over ons

Het is onze missie om de calculatiekosten in de bouw naar beneden te krijgen. Wij doen dit door vraag en aanbod van calculaties in aanloop naar een aanbesteding bij elkaar te brengen.

Het platform voor de Nederlandse bouwsector

 

Het platform is opgericht door Nico Bouman en die veel werkervaring heeft binnen de bouwsector van Nederland. Uit eigen ervaring zag hij hoe frustrerend calculeren in de bouw kan zijn. Met veel meer partijen rekenen aan een project dan wenselijk en nodig is, gaat met calculeren in de bouw veel geld verloren. Nico zag in dat teveel concurrentie op aanbestedingen leidt tot frustraties en veel verlies aan uren. Inzet van mensen die hun tijd liever inzetten met projecten waarbij de kansen op gunning hoger lagen. Daarnaast viel op dat veel partijen binnen de bouwkolom elkaar tijdens de aanbestedingsfase niet weten te vinden. Hierdoor werken bedrijven langs elkaar heen. Juist op de momenten dat ze elkaar het meest van dienst kunnen zijn.

De werking van een platform kan uitkomst bieden om inzicht te verwerven en partijen bij elkaar te brengen. Zo is Calculatiepool geboren. Wij helpen om de calculatiekosten bij bedrijven te verkleinen en de slagingskans op offertes voor aanbestedingen te vergroten.

Nico Bouman

Jarenlang als calculator, werkvoorbereider en later als projectleider gewerkt in de civiele techniek. In zijn werkzame leven als calculator verwerkte hij duizenden offerteaanvragen van hoofdaannemers en onderaannemers. Daarnaast vroeg hij offertes op bij andere onderaannemers en leveranciers. Hierdoor zag al snel in dat een grote efficiencyslag te maken viel.

Neem direct contact op of plan een call

Pin It on Pinterest